Inanna, heerseres van hemel en aarde: geschiedenis van een Sumerische godin - Broekema, Henriette (Elikser, 2013)
Beschrijving van het leven van Inanna, de vruchtbaarheidsgodin van de Sumerie͏̈rs, een volk dat vijfduizend jaar geleden in het huidige Irak de eerste grote stedelijke beschaving cree͏̈erde. - Studie over de Sumerische godin Inanna, godin van de liefde, vruchtbaarheid en oorlog, verbonden met de planeet Venus en ook stadsgodin, en over de aan haar gewijde gedichten