Pravni i politički sustav Bosne i Hercegovine - Žepić, Božo (Tkanica, 2013)
Knjiga "Pravni i politički sustav Bosne i Hercegovine" (216 str.) podijeljena je na četiri dijela, u kojima autori obrađuju pravni sustav BiH, ljudska prava u pravnom i političkom sustavu te politički sustav BiH s osvrtom na političku povijest BiH, predratna previranja i ratne događaje, ulogu i planove međunarodne zajednice (Cutileirov plan, Vance-Owenov plan, Owen-Stoltenbergov plan i Plan Kontaktne skupine), Mirovni sporazum za BiH (Washingtonski i Daytonski sporazum), Ustavno uređenje, bitne karakteristike Daytonskoga ustrojstva, ključne institucije političkoga sustava, Ured Visokoga predstavnika, tri pokušaja ustavnih reforma, izgradnju zajedničkoga sustava vrijednosti, funkcije političkog sustava i i bitne pretpostavke daljnjega razvitka države BiH i njezina pravnoga i političkog sustava.