Świe̜ta Ruś: rozwój i oddziaływanie idei prawosławia w Galicji - Osadczy, Włodzimierz (Wydawn. Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej [u.a.], 2007)
Zsfassung in dt., engl., ital., ukrain., und russ. Sparche