Ḏihnı̄yat at-taḥrı̄m Ṣalmān Rušdı̄ wa-ḥaqı̄qat al-adab maʿa rudūd an-nuqqād wa-taʿlīqātihim - ʿAẓm, Ṣādiq Ǧalāl al-; ʿAẓm, Ṣādiq Ǧalāl al-; Rushdie, Salman 1947-; Center for Socialist Studies and Research in the Arab World; Markaz al-Abḥāṯ wa-'d-Dirāsāt al-Ištirākīya fi 'l-ʿĀlam al-ʿArabī (Nīqūsiyā, Qibriṣ Markaz al-Abḥāṯ wa-'d-Dirāsāt al-Ištirākīya fī 'l-ʿĀlam al-ʿArabī, 1994)
De mentaliteit van het tot taboe verklaren : Salman Rushdie en de waarheid van de literatuur. - Beschouwing over het beruchte boek van Rushdie, "De duivelsverzen", en polemiek met een dozijn Arabische denkers en schrijvers die menen het recht te hebben literatuur die hen niet aanstaat, taboe te verklaren
Includes bibliographical references
[2. ed., with the replies of critics]
In arabischer Schrift, arabisch
Keywords: Reaktion; Fundamentalismus; Islam; Literatur; Intoleranz; Meinungsfreiheit; Informationsfreiheit; Zensur; Islamische Länder/Islamische Welt -- Reaktion -- Religiöser Fundamentalismus -- Islam -- Rushdie, Salman -- Literatur -- Intoleranz -- Meinungsfreiheit/Informationsfreiheit -- Zensur; Islamische Staaten