Śla̜ki Kosćiół Ewangelicki Augsburskiego wyznania na Zaolziu: od polskiej organizacji religijnej do Kościoła czeskiego - Pałka, Elżbieta (Acta Universitatis Wratislaviensis, 2007)
Zsfassung in engl. u.d.T.: Silesian evangelical Church of Augsburg confession in trans-olza river Silesia (Zaolzie)