Algemene normen van het Wetboek van Canoniek Recht: kerkelijke wetten en gewoonten, beschikkingen, gunsten en rechtshandelingen, fysieke en juridische personen, bestuursmacht, haar functies en spreiding, toekenning en verlies van ambten = De normis generalibus - Huysmans, Rudolfus G. W. (Novum commentarium Lovaniense in codicem iuris canonici, 1993)
Deutsche Übersetzung: Allgemeine Normen im Gesetzbuch des Kanonischen Rechts. De Normis Generalibus. Es handelt sich hier um einen allgemeinen Kommentar zum ersten Buch des CIC. Leuven