Dissertativncvla De Antiqvissimis Literarvm In Terris Svperioris Saxoniae Fatis: Qva Praemissa Ad Celebrandvm Jvbilaevm Mvneris Sacri, Qvod, Favente Deo, Vir ... Dominvs Valentinvs Ernestvs Loeschervs, Theologiae Doctor Celeberrimvs, Proto-Synedrii Regio Electoralis Assessor, Dioeceseos Dresdensis Ephorvs Meritissimvs, Vivendo Nvnc Attigit, Maecenates, Patronos Ac Mvsarvm Favtores Ad. D. III. Decembris MDCCXLVIII. ... - Schöttgen, Christian (Schulprogramme Dresden / Gymnasium zum heiligen Kreuz, 1748)
Gratulation für Valentin Ernst Löscher zum Amtsjubiläum; Enthält auch eine Anzeige von 8 Reden von Schülern des Gymnasiums