‘Forgive me, Father, for ...’ - Brouwer, Rein (Tijdschrift voor theologie, 2014)
Op 28 juni 2011 opende de Sp!ts met een reproductie van het werk ‘Forgive me Father, for…’ (2009) van de Nederlandse kunstenares Lilith (Henriëtte van Gasteren, 1964). Het voorpaginaverhaal opende met de kop: ‘«Aanstootgevend?». Kunstenares Lilith dacht dit werk te exposeren in een Limburgse abdij. Maar de geestelijken lieten het verstoppen’. ‘Seminarie «censureert» orgasmekunstwerk’, zo vervolgde de krant. Hoewel het feitelijk geen ‘seminarie’ betrof en het geen ‘geestelijken’ waren die de kunst aan het publieke oog onttrokken, was er wel degelijk sprake van een controverse over het werk van Lilith. Gasten van het conferentieoord Abdij Rolduc in Kerkrade, waar het werk tijdelijk tentoongesteld was, ervoeren het als aanstootgevend vanwege het ongepaste gebruik van religieuze attributen. Daarop werd het werk zonder overleg met de kunstenares verplaatst naar een minder toegankelijke ruimte.