Geometria et Geometriae : e mathematica ad philosopiam - Meneses, Borges de (Sapientia, 2008)
Synopsis: Geometria, quae metricum spatium mathematicos docit, apud abstractam quantitatem sicut eius philosophicum de corporum extensione fundamentum esse, ab Euclideo comparata fuit. Novae geometriae mathematicam extensionem ex Euclideis Geometria, secundum metricam formulationem, patefecit. In hoc articulo philosophicum fundamentum, de Gnoseologia ad Ontologiam, scribere in superiorem geometriam invicem volumus.