Versión de los himnos del breviario: Aproximación histórico-literaria - Briceño Jáuregui, Manuel (Theologica Xaveriana, 1978)
Dos citas del Concilio orientarán el presente trabajo: I - "Hymni, quantum expedire videtur, ad pristinam forman restituantur, iis demptis vel mutatis quae mythologiam sapiunt aut christianae pietati minus congruunt. Recipiantur quoque, pro opportunitate, alii, qui in hymnorum thesauro inveniuntur" (1).