Recensioner - Adell, Arthur (Tidskrift för kyrkomusik och svenskt gudstjänstliv, 1933)
Recenserade böcker: Ordo Romanus Primus quem e codice. Edidit Richardus Stapper (Opuscula et textus historiam ecclesiae eiusque vitam atque doctriam illustrantia. Series liturgica Fasc. 1). Monasterii (Münster) Aschendorff 1933Karl Gerstberger, Kleines Handbuch der Musik. Bärenreiter, Kassel Carl Elis, Orgelwörterbuch. Bärenreiter, Kassel Körsången, sångsamling för blandad kör utgiven av Sveriges körförbund, häfte 5. Sveriges körförbund, Stockholm John Morén, Koral med variationer för orgel. Nordiska Musikförlaget J. L. Emborg, Sonate op. 54. For Violin, orgel (eller cembalo). Nordiska Musikförlaget Danmarks kirker. Utgivet af Nationalmuseet. 1 Hefte, Praesto Am. C. E. C. Gads forlag, KøbenhavnChristliche Symbole. Tecknade av Rudolf Koch. Häft, 1-5. Bärenreiter Verlag, Kassel Aftonsångspostilla. Andra årgången. Under medverkan av Präster i Svenska Kyrkan utgiven av Axel Malmberg och Gunnar Rosendal. Gleerups förlag, Lund Gustaf Aulén, Herdabrev till Strängnäs stift. Diakonistyrelsens förlag Fader vår. Utlagt ved Ivar Welle med tegninger av Per Vigeland. Lutherstiftelsens forlag, Oslo