Från skilda tider. En recensionssvit - Wiking, Bo Sture (Svenskt gudstjänstliv, 1950)
I:1200-talet Petrus de Dacia, Om den saliga jungfrun Kristina av Stommeln. I översättning och med inledning av Tryggve Lundén. Bonniers 1950II:1500-1900-talen Johannes von Walter, Die Geschichte des Christentums II: 1 Die Reformation; II:2 Die Neuzeit. C. Bertelmanns Verlag, Gütersloh 1949-50 III: 1600-talet Emanuel Hirsch, Geschichte der neuern evangelischen Theologie in Zusammanhang mit den allgemeinen Bewegungen des europäischen Denkens. Lief. 1-5(=Band 1). C. Bertelsmann Verlag, Gütersloh 1949-50IV:1800-talet Tor A. E. Persson, Studier i J.O. Wallins predikostil. Akademisk avhandling. Uppsala 1950V:1863-1945 Elis Malmeström, J.A. Eklund. En biografi. Diakonistyrelsen 1950VI:1900-talet Oskar Söhngen, Die Erneuerungskräfte der Kirchenmusik unsern Tage. (i Glaube und Forschung. Vorträge und Abhandlungen der Evang. Akademie Christophorus-Stift, herausgegeben von G. Howe. Erste Folge. C. Bertelsmann Verlag, Gütersloh 1949VII:1940-taletLechard Johannesson, 40-talet och idéerna. En bok till gammaltroende kristna och moderna hedningar. Bonniers 1949