Recensioner - Bergman, Carl-Göran (Svenskt gudstjänstliv, 1989)
Recenserade böcker: Anders Ekenberg, Vägen till livet. Om dopet och konfirmationen. Förlagshuset Hagaberg, 1987Per Beskow, Påsken. Från död till liv. Förlagshuset Hagaberg, 1987Janne Ahlin, Sigurd Lewerentz arkitekt. Byggförlaget 1985Claes Caldenby och Olof Hultin (red), Asplund. Arkitekturs förlag 1985Ann Mari Karlsson, Stjärnvalv i det senmedeltida Sverige. Stockholms Institut för konstvetenskap. Katrineholm 1986Anna Nilsén, Program och funktion i senmedeltida kalkmåleri. Kyrkmålningar i Mälarlandskapen och Finland 1400-1534. Kungl Vitterhets Historie och Antikvitets Akademien. Distributör Almqvist & Wiksell International Stockholm. Uddevalla 1986.Anita Liepe, Medeltida lantkyrkobygge i värend. Ett försök till relationsanalys kyrka-bygd (Kronobergsboken 1984-85). Växjö 1984Peter Tångeberg, Mittelalterliche holzskulpturen und altarschreine in Schweden. Studien zu form, material und technik. Kungl. Vitterhets Historie och Antikvitets Akademien. Stockholm 1986Lennart Karlsson, Medieval ironwork in Sweden, Bd I-II. Kungl Vitterhets Historie och Antikvitets Akademien. Stockholm 1988Ingalill Pegelow, Sankt Martin i Svensk medeltida kult och konst. Stockholm 1988Margareta Nockert och Eva Lundwall (red.), Ärkebiskoparna från Bremen. (”Historia i fickformat”, utgiven av Statens historiska museum). Borås 1986.Inger Estham och Lis Granlund, Kungligt - kyrkligt. Utgiven i samband med utställningen Kungligt - Kyrkligtproducerad av Kungl Husgerådskammaren och Textilenheten vid Riksantikvarieämbetet och Statens Historiska Museer. Kungliga Slottet, Stockholm 1989Anders Piltz och Herman Seiler (utg), Bibeln som Guds ord. Katolska Bokförlaget. Uppsala 1987Kyrkans dagliga bön - Tidegärden enligt påven Paulus VI:s apostoliska konstitution ”Laudis canticum” av den 1 nov 1970 (Liturgia Horarum). Band I (Advents- och jultiden, faste- och påsktiden) och band II (Tiden ”under året”). Stockholms Katolska stift, Liturgiska nämnden 1990Einar Erici Och Unnerbäck, Orgelinventarium. Bevarade klassiska kyrkorglar i Sverige. Proprius förlag, Stockholm 1988Tore Johansson (red.), Inventarium över svenska orglar. Förlag Svenska Orglar, Tostared, u.åOrgelwordenboek. Wilfried Praet m.fl. Zwijndrecht, Belgien 1989Göran Blomberg, ”Liten och gammal - duger ingenting till» Studier kring svensk orgelrörelse och det äldre svenska orgelbeståndet ca 1930-1980/83.1. En bakgrundsteckning. Förutsättningar - teoribildning - ideal - värderingar. Uppsala 1986