Recensioner - Bondeson, Lars (Svenskt gudstjänstliv, 1995)
Recenserade böcker: Karin Aasma, Dragsmarks och Bokenäs kyrkor, Bohuslän. Almqvist & Wiksell 1994Roger Andersson, Postillor och predikan. En medeltida texttradition i filologisk och funktionell belysning. Sällskapet Runica et Mediaevalia. Scripta minora I. Stockholm 1993Jan Anrep-Bjurling, Rättfärdiggörelse genom tro. Läktarmålmngarna i S:ta Gertruds kyrka i Stockholm 1659-1665. Institutionen för konstvetenskap vid Stockholms universitet (tr Nyköping) 1993Finn Benestad, Musik och tanke. Huvudlinjer i musikestetikens historia från antiken till vår egen tid. Studentlitteratur. Lund 1994 (omtr av Rabén & Sjögrens utgåva, Stockholm 1978)Inger Berglund, Kyrkogårdens meditativa rum. Verbum 1994Per Beskow, Maria i kult, konst, vision. Bokförlaget Åsak 1991 Hedvig Brander Jonsson, Bild och fromhetsliv i 1800-talets Sverige. Acta Universitatis Upsaliensis. Ars Suetica 15. Almqvist & Wiksell International. Västervik 1994Ann Catherine Bonnier, Mereth Lindgren, Marian Ullén (red), Den monastiska bildvärlden i Norden. Föredrag vid det 10:e nordiska symposiet för ikonografiska studier i Vadstena 1968. ICO/Riksantikvarieämbetet. Uppsala 1990. Carl F Hallencreutz, och Sven-Ola Lindeberg (red), Olaus Petri - den mångsidige svenske reformatorn. Skrifter utgivna av Kyrkohistoriska Föreningen, 49, samt Örebro Studies, utgiven av Högskolan i Örebro, 10, Uppsala 1994Jan Arvid Hellström, Bilder. Fyra herdabrev om bild och verklighet. Libris, Örebro (tr Norge) 1992Carl Henrik Martling, Kyrkans år och dagar. Stiftelsen Kyrkovetenskapliga Institutets skriftserie, 4, Verbum, Stockholm (tr Borås) 1993Melodier till kyrkans dagliga bön. 1. Tidegärdens ständigt återkommande melodier samt kommentarer och anvisningar. - 2. Psalterium vecka i—iv. Utgiven av Katolska liturgiska nämnden. För utgåvan svarar Anders Ekenberg. Katolska biskopsämbetet, Stockholm (tr Uppsala) 1993Olle Nivenius, En rastplats för bön och sång. Om gudstjänstens mönster och mening Verbum. Stockholm (tr Danmark) 1993 Per Petrén, Upptäckter - en bok om predikan. Bokförlaget Gratia. Malmö 1994Psalmer i 90-talet. Verbum, Stockholm 1994 Lennart Reimers, med bidrag av Madeleine Uggla, 1000 år körmusikhistoria. Reimers 1992Örjan Andersson och Per Österholm (red), Köriosa. En bok till kyrkans körer. Noteria förlag, Klockrike 1994Bengt Stolt, Gerums kyrka, Sveriges kyrkor, Gotland. Volym 219. Almqvist & Wiksell. Stockholm 1994Bengt Stolt, Medeltida teater och gotländsk kyrkokonst. Paralleller och påverkningar Ödins förlag Hanseproduktion AB, Visby (tr Uddevalla) 1993Kristina Söderppalm (red), Dödens riter. Carlssons i samarbete med Göteborgs stadsmuseum 1984