S J Botha-huldigingsbundel by geleentheid van aanvaarding van emeritaat. Huldigingswoord - Breytenbach, Andries (HTS teologiese studies, 2001)
Professor Schalk Botha was vir baie jare betrokke by die opleiding van teologiese studente, aanvanklik by die Universiteit van die Noorde en die Hervormde Teologiese Opleiding (Hammanskraal), en die afgelope aantal jare by die Universiteit van Pretoia. Hy het aan die einde van 2000 amptelik afgetree, maar sy dienste is weer deur die Fakulteit Teologie ingekoop om gedurende 2001 lesings te gee in die Departement Kerkgeskiedenis en Kerkreg.