Grundtvigs Nyaars-Morgen som bibelsk “videreskrivning” - Høgenhaven, Jesper (Grundtvig-studier, 2017)
Jakob Balling har foreslået at se Grundtvigs store digt Nyaars-Morgen (1824) somet eksempel på “moderniseret helligskrift”.