Helge Toldberg og Grundtvigs symbolverden - Jørgensen, Lea Grosen (Grundtvig-studier, 2023)
Artiklen opridser hovedtrækkene i Helge Toldbergs disputats Grundtvigs symbolverden. Først udpeges udfordringerne ved at kategorisere og analysere Grundtvig i et litteraturhistorisk perspektiv og Toldbergs indsats i den henseende. Herefter præsenteres disputatsens grundbegreber struktur, substans og substrat. Med nornegæstsymbolet som eksempel forklares dernæst, hvordan Toldberg bruger grundbegreberne til at danne sig overblik over Grundtvigs tekst- og forståelsesverden. Til sidst gøres en række overvejelser over, hvordan Toldbergs forskning kan bidrage til videre studier i Grundtvigs forfatterskab, især inden for det litteraturhistoriske felt.