Et forsvar for Grundtvig-Rødding-tesen - Hjermitslev, Hans Henrik (Grundtvig-studier, 2024)
Historikere har de seneste år sat spørgsmålstegn ved Rødding Folkehøjskoles status som landets første højskole og ved, hvorvidt den var en grundtvigsk folkehøjskole fra begyndelsen i 1844. I denne artikel ses denne revisionistiske historieskrivning efter i sømmene, og det konkluderes, at Rødding Højskole medgod ret kan siges at være landets første højskole, og at den fra begyndelsen vargrundtvigsk.