Der Gott des Da-zwischen - Körner, Bernhard (Analecta Cracoviensia, 2020)
W oparciu o tezy ontologii trynitarnej Klausa Hemmerlego i duchowość Chiary Lubich artykuł pokazuje praktyczne konsekwencje ontologii relacyjnej. Jego treścią są następujące zagadnienia: istota ontologii i jej podstawowe założenia, "charyzmat jedności" i jego trynitarne pochodzenie, relacja i ruch jako fundament "troistego wydarzenia", doniosłość "tego, co pomiędzy" dla adekwatnego rozumienia rzeczywistości.