Pewna krytyka teologii naturalnej - Olszewski, Adam (Analecta Cracoviensia, 2014)
W artykule sformułowano argument, którego zadaniem było zakwestionowanie teologii naturalnej jako samodzielnej dyscypliny oraz wskazanie, że objawienie Boga jest konieczne, by o Nim mówić i w Niego wierzyć.