Het klooster in…: Hoe wekken we ontvankelijkheid voor de Heilige? - Tanis-Wierenga, Reneé (Handelingen, 2025)
Monniken en monialen in Nederland sterven langzaam uit. Daarentegen zitten de gastenhuizen van kloosters vol. Er zijn allerlei theorieën over wat deze kloosterbezoekers drijft. Zoals: de moderne westerling die op zoek is naar rust, bezieling, de zin van het leven. Vaak staat daarbij de ‘zoekende mens’ centraal. Maar waar gaan die mensen op zoek? Waar hopen ze iets te vinden? Wat zijn die kloosters voor heilige huisjes?