‘QUO VADIS’ NUWE TESTAMENT STUDIES? ’N RESPONS - Smit, Dirk J. (Scriptura, 2009)
Ek stem saam met prof Lategan dat die Nuwe Testament se "Geschichtlichkeit" - die historiese aard van die Nuwe Testament - van kardinale belang is en dat dit in die studie en opleiding aan die Teologiese Kweekskool erken en geëer moet word. Vir die bestudering van die Nuwe Testament is veral van belang dat die verskillende Nuwe Testamentiese dokumente se historiese ontstaansituasie benadruk word.