Gabriels åpenbaring (Hazon Gabriel ) - En moderne forfalskning? - Justnes, Årstein (Teologisk tidsskrift, 2015)
Teksten Gabriels åpenbaring (Hazon Gabriel), som ble publisert i 2007, har så langt tatt både forskere og media med storm. Denne artikkelen peker på en rekke problematiske sider ved inskripsjonen (dens opphav, materiale, håndskrift, innhold og språk) og argumenterer for at den mest sannsynlig er en moderne forfalskning.