Egbert Schuurman: Reformational Philosopher of Technology - Bishop, Steven (Koers, 2025)
The life and work of Egbert Schuurman (b. 1937), a prominent figure in the field of the Reformational philosophy of technology, is examined. The article briefly discusses Schuurman's background, academic journey, and key works before highlighting key themes of his approach. These themes include the problems of the Enlightenment, particularly its religious dogma of progress and human autonomy, technicism, and an ethics of responsibility. The reception of Schuurman’s work is examined, and his Reformational approach is highlighted. OPSOMMINGDie lewe en werk van Egbert Schuurman (geb. 1937), 'n bekende figuur in die veld van Reformatoriese filosofie van tegnologie, word ondersoek. Hierdie artikel bespreek kortliks Schuurman se agtergrond, akademiese reis en sleutelwerke voordat die hooftemas van sy benadering uitgelig word. Sodanige temas sluit die probleme van die Verligting in, veral die godsdienstige dogma van vordering en menslike outonomie, tegnisisme en 'n verantwoordelikeheidsetiek. Die ontvangs van Schuurman se werke word ondersoek, met die klem op sy Reformatoriese benadering. https://doi.org/10.19108/KOERS.90.1.2599