Die Kaapse kerk en die Voortrekkers - Jooste, J. P. (Koers, 1938)
Terwyl in 1938 die Groot Trek besonder prominent na vore kom as gevolg van die verskillende eeufeeste en ook die groot eeufees wat D.V. 16 Desember a.s. gehou staan te word, kan dit sy nut hê as ons ’n oomblik stil staan by die houding van die Kaapse Kerk teenoor die Voortrekkers.