Die openbaring in die paradys - Kruger, I. D. (Koers, 1940)
Soos reeds vroeër gesê, verstaan ons onder openbaring: „bekendmakingvan die verborgene deur dade en verklarende woorde.” As God die Here iets doen, laat Hy Sy Woord daardie daad vergesel, opdatdie mens sal weet en verstaan wat sy Skepper-Vader wil. Die sonde het hierdie openbaring te meer onontbeerlik gemaak. Nie in die sin dat God daartoe verplig sou wees nie, maar daarsonder sou die gevalle mensheid involstrekte onkunde aangaande God in die geestelike wêreld voortgeleef het.