Die universalisme en individualisme in die teoretiese-wysgerige sosiologie. 1) - Preez, D. C. S. du (Koers, 1943)
Uit 'n historiese ondersoek van die Sosiologie as vakwetenskap blyk dit al dadelik dat die Sosiologie een van die jongste vakwetenskappe is onder die ander sosiale wetenskappe.