Die korps „Veritas Vincent” en sy verband met die teologiese skool - Kempff, Dion (Koers, 1944)
Korps V.V. was nie die eerste studente-vereniging aan die Teologiese Skool nie. Ander het hom naamlik voorafgegaan bv. die „Studente-Letterkundige-Vereniging (in 1892 gestig). Dat Korps V.V. egter vandag nog bestaan en ook reeds sy vyftigjarige bestaan kon vier, is getuienis dat sy stigting lewensvatbaarheid gehad het en dat sy beginsels suiwer is.