Wêreldgebeure - Toit, S. du (Koers, 1950)
In die oorsig van Augustus j.l. het ons geskryf: „Wat nou in Koreaplaasvind is maar die begin van die smarte . . . . Van nou af sal allestoespits op die vraag: vryheid of slawerny. ” Wat sedert Augustus gebeurhet bevestig dat ons die saak juis aangevoel het.