Die Middeleeuse Opvattinge oor Rente en Handel - Viljoen, D. J. (Koers, 1951)
Dit is opmerklik hoe baie bedryfsekonomiese geskrifte sedert die 20 eeu die aandag vestig op die nuwe houding wat deur die ondernemer teenoor die verskillende elemente in sy onderneming ingcneem hehoortte word, nie alleen teenoor die ekoriomies-tegniese nie, maar veral ook teenoor die menslike element.