Die huidige wêreldsituasie en die roeping van die Calvinisme ten opsigte daarvan - Rooy, J. C. van (Koers, 1951)
As wyle professor J. Huizinga in 1935 in sy „In de Schaduwen vanMorgen” ’n diagnose bied van die geestelike lyde van die teenswoordigetyd, dan begin hy met die uitroep: „Wij leven in een bezeten wereld!”