Afwyking, agteruitgang, en vooruitgang in ons onderwys 1652-1952 - Coetzee, J. C. (Koers, 1952)
Hoewel die Nederlands-Oos-Indiese Kompanjie hoofsaaklik ’n sakeonderneming was en die Kaap eintlik as verversingstasie gestig is, het die stigter self, Jan van Riebeeck, tog besonder waarde geheg aan die geestelike.