Rasseverhoudings in Suid-Afrika: 1652-1952 - Coetzee, J. H. (Koers, 1952)
As Stormkaap het Suid-Afrika onder die aandag van Europa gekom, maar die geloof het oorwin in die benaming: Kaap die Goeie Hoop.