Jan van Riebeeck — ’n Biografiese skets en enkele karaktereienskappe - Plessis, J. S. du (Koers, 1952)
Die presiese geboortedatum van Jan van Riebeeck is nie bekend nie. Uit ’n missive wat Van Riebeeck aan die bewindhebbers van die Kompanjie geskryf het, d.d. 5 Maart 1659, kon sy biograaf, dr. E. C. Godeé Molsbergen, egter vasstel dat hy „vóór de maand April 1618” 1) te Culemborg gebore is.