Ons taalerfenis - Labuschagne, F. J. (Koers, 1952)
Dit is byna onvermydelik wanneer ons die waarde van Afrikaans as volkstaal, moedertaal of selfs as kultuurtaal probeer bepaal, dat ons dit doen in terme van die geskiedenis en die nasionale waarde van die stryd wat gevoer moes word om die erkenning, gebruik en behoud daarvan.