Anthropologische beschouwing over het schuldgevoel.* - Horst, L. van der (Koers, 1954)
De bestudering van het schuldgevoel brengt ons op de moeilijkste velden van de zielkunde. Wordt hiermede bedoeld een inzicht, een intuïtief, dan bevinden we ons op het terrein van de existentiële zekerheden met of zonder haar dialectische tegenspraak.