Britse koloniale beleid in Afrika - Plessis, J. du (Koers, 1954)
Oor die geheel kan gesê word dat die Verenigde Koninkryk steeds meer op die Amerika’s en sy Statebond eerder as op Europa steun vir sy voortbestaan as groot moondheid van die tweede rang.