Bylaag tot „Koers”, van Junie 1954: Ons Universiteit - Coetzee, J. C. (Koers, 1954)
Vir die uitvoering van sy taak en roeping moet die universiteit ’n grondslag en beginsel hê. As inrigting vir hoër onderwys en vir uitbouing van die wetenskap moet dit iewers op iets vas staan en moet dit iewers begin met sy werk. Grondslag en beginsel is onmisbaar vir enige universitêre inrigting, en alle universiteite besit dit, of hulle dit wil erken en bely, of nie.