J. C. van Rooy - Coetzee, J. C. (Koers, 1954)
Op 29 Augustus 1954 het sag ontslaap Johannes Cornelis van Rooy, vroeër Professor in die Wysbegeerte en later in die Sosiale Wetenskappe,nog later Rektor en daarna tot sy dood Kanselier van die Potchefstroomse Universiteit vir Christelike Hoer Onderwys.