Die betekenis, funksies, beloning en verantwoordelikhede van die ondernemer* - Deventer, B. van (Koers, 1954)
Daar is vandag ’n stortvloed van literatuur waarin die een aanval op die ander gemaak word op die stelsel van vrye onderneminge in die ekonomiese lewe. Beplanning of die geleide ekonomie word aangeprys terwyl die vryehuishouding o f die „kapitalistiese” stelsel aangeval en veroordeel word.