Die krugerfees van 1954 end die betekenis daarvan - Hugo, G. F. de Vos (Koers, 1954)
Graag voldoen ek aan die versoek van die Redaksie om ’n paar indrukke van die Krugerfees weer te gee en om iets te sê oor die betekenis daarvan. Toe die Krugergenootskap aan die begin van 1953 verlof gekry het om die Krugerstandbeeld na Kerkplein te verskuiwe het ons dadelik besef dat ons aan die begin van die verwesenliking van ’n groot ideaal van dieAfrikanerdom s ta an en dat d a a r ’n groot volksfees in die verskiet lê.