Boodskap van Professor Dr. J. Waterink - Waterink, J. (Koers, 1955)
Boodskap van Professor Dr. J. Waterinkter gelegendheid van die verlening aan hem van de graad Doctor Educationis, honoris causa, door de Universiteit voor Christelijk Hoger Onderwijs te Potchefstroom op Zaterdag, 26 Maart 1955, en op die dag voorgelezen door de heer Jan van den Berg, Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur van Hare Mi iesteit de Koningin der Nederlanden. Mijnheer, de Kanselier, Mijnheer de Voorzitter van de Raad, Mijnheer deVice-Kanselier en Rector, overige Heren ambtsdragers, en gij alien,die herwaarts kwaanit ter gelegenheid van deze Gradendag,zeer geachte en zeer gewenste toehoorders.