Teïsties-organiese inspirasie - Klerk, P. J. S. de (Koers, 1955)
In sy Dogmatiek noem Haering die inspirasie die „Diktat des Heiligen Geistes”. Dit is die meganiese inspirasie, waarby die Heilige Gees deur die Bybelskrywers sou spreek soos die menslike stem deur ’n grammofoon of waarby die Heilige Gees aan iemand sou dikteer.