Die ontstaan of wording en wese van taal - Labuschagne, F. J. (Koers, 1956)
Dit is die lot gewees van die taalstudie en taalbeoefening waaruit die Westerse Taalwetenskap ontwikkel het en selfs sy huidige inhoud en vorm aan dank of wyt dat dit vau die begin af deur spekulasie en filosofie oor heers is.