Die wiskundige verhoudingsbegrip in die tydperk voor Euclides - Rooy, A. J. Van (Koers, 1957)
DIE OU EGIPTENARE: Die volke wat hulle voor die Griekse tydperk met wiskunde besig gehou het, het hulle nie veel aan algemeengeldige begrippe gesteur nie.