Die christelike lewens- en wêreldbeskouing en die toets van die 20e eeu.* - Heyns, Johan Adam (Koers, 1957)
Dat die Christelike lewens- en wêreldbeskouing met die 20e eeu (bedoel word die geestesstrominge van ons tyd) nie bloot deur ’n kopulatiewe,,en” maar deur die woord „toets” met mekaar verbind word, dui op die heel besondere verhouding wat daar tussen beide bestaan. Ons bedoeling is dan ook nie om ’n indringende analise van die een of van die ander te gee nie, maar om die aandag te vestig op die fundamentele antitese tussen beide.