„De voorbereidende school te Potchefstroom.” - Coetzee, J. C. (Koers, 1957)
Met die herdenking van die vyftigjarige bestaan van die Hoër Gimnasium, Potchefstroom, word in herinnering gebring veral die stigting,onderhoud en beheer van die inrigting waaruit die Hoër Gimnasium gegroei het.