Die onbekende Afrika - Coetzee, J. H. (Koers, 1957)
Die ou Latynse gesegde „ex Africa semper aliquid novi — uit Afrika altyd iets nuuts — is in die tweede helfte van die 20e eeunog nie van alle waarheid ontdaan nie. Hierdie uitdrukking impliseerper slot van sake tog niks anders as onkunde oor die kontinent nie.