Afrika - Duvenage, J. P. (Koers, 1958)
Afrika, wat eens ,,Donker Afrika" was, en in die afgelope 80 jaar die ,,kontinent van Europese kolonies” is, is eintlik ’n reuse skiereiland van Asië. Die Middellandse See en Rooisee het hom van Eurasië afgesny en ’n aparte kontinent gemaak. Die Suezkanaal het maar eers sedert 1869 heeltemal skeiding gebring tussen Afrika en Asië, maar hierdieskeiding is ook maar ongeveer 100 tree breed.