Opmerkings oor Sotho-Morfologie - Kruger, C. J. H. (Koers, 1958)
Noord-Sotho, ook genaamd Sepedi, is ’n dialek van die Noord-Transvaalse Sothogroep van Bantoetale. In vroeër jare is dit veral deur sendelinge verhef tot skryftaal. Vanaf 1930 eers is tekens van letterkundige genres op te merk. Intussen het daar ook ’n paar grammatikaboekies versky.n, waarvan dié van Endemann die mees wetenskaplike is. Studies oor fonetiek, fonologie en morfologie en sintaksis ontbreek.